APPARTEMENTEN EN COMMERCIËLE RUIMTES - WAVRE

FCM Architects heeft de opdracht gekregen voor het ontwerpen van een project met appartementen en commerciële ruimtes in de Avenue Mattagne in Wavre.

Dit nieuwe gebouw omvat 25 appartementen (zowel klassieke appartementen als penthouses), 1 winkelruimte en 1 ruimte voor de vestiging van een vrij beroep (bv. dokterspraktijk).

Het project is in samenspraak met het lokale bestuur ontworpen om, met respect voor de specifieke stedenbouwkundige vereisten, de beperkte oppervlakte van de hoekopstelling optimaal te kunnen benutten. Zijn infrastructuur, ontwikkeld op 3 niveaus, zal volledig toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit.

De residentiële oppervlakten variëren van 1 tot 4 slaapkamers, om gezinnen, maar ook single personen toegelaten, waardoor de diversiteit leeftijd binnen het gebouw.

Een klassieke, stedelijke stijl kenmerkt het gebouw. Een optimale lichtinval in de appartementen wordt gerealiseerd en door de kwalitatieve en duurzame gevelmaterialen wordt een perfecte integratie in de bestaande wijk bekomen.

Mon logo
Alt Image Text Alt Image Text Alt Image Text
Mon logo

Oppervlakte: 5.070 m²
Design team: Thierry Martin – Céline Mornard – Hervé Chollet – Emmanuel Bieniasz – Stéphanie Lettelier – Jean-Louis Henry – Nikolas Rychen
Concept: 2013
Uitvoering: 2015-2016
Algemene aannemer: Etablissements Wust
Foto’s en/of 3D-beelden: Jon-do-studio (Jonathan Gomez)